HTML

A Sztárok a fejükre estek....

Afrikai kaland show sztárokkal, akik a fejükre estek.....

Utolsó kommentek

Óv intézkedések a veszélyes kaland előtt

2008.10.21. 06:45 irodeak

 

"A Sztárok a fejükre estek" címmel induló TV2-es kalandshow szereplői már egészségügyileg is felkészültek az afrikai megmérettetésre. A műsorban megjelenő celebek és a műsorvezetők, valamint a stáb tagjai is megkapják az Afrikába szükséges védőoltásokat, sőt hamarosan átvehetik a malária elleni gyógyszereiket is.

Novemberben indul a Frei-produkció, amelyben együtt küzd majd az egykori egészségügyi miniszter, Horváth Ágnes, és a zenész házaspár két tagja, Bódi Guszti és Margó is, a hétköznaponként jelentkező műsort Liptay Klaudia és Kovács Áron vezeti. A TV2 új show-ja vadregényes tájakra, Zambiába és Botswanába repíti a játékosokat. A szereplők táborról táborra utazva küzdenek meg Afrika vadvilágával, nomád törzseivel és a természet embert próbáló kihívásaival.

Az utazás nemcsak a váratlan kalandok miatt lesz izgalmas a szereplők számára, hanem a rájuk és egészségükre leselkedő veszélyek miatt is. Éppen emiatt az utolsó napok az egészségügyi felkészülés jegyében telnek. Zambia és Botswana ugyanis egészségügyi és higiéniai szempontból eltér a magyar normáktól. A két országban előfordul a hastífusz, a hepatitis A és B, a kolera és komoly problémát jelent a malária. Mindezek miatt a műsorvezetők, a szereplők és a stáb tagjai is felvették az ajánlott védőoltásokat a Gyáli úti Nemzetközi Oltóközpontban, és hamarosan megkapják a malária elleni gyógyszereiket is, amelyet egész úton szedniük kell.

A hastífusz és a hepatitis A elsősorban szennyezett étellel, itallal, szennyezett csapvízzel terjed. Szerencsére mindkét betegség ellen létezik védőoltás. A hepatitis B testnedvekkel, vérrel, véletlen baleset folytán fertőzhet, így akár előfordulhat a műsor készítői és szereplői körében is. A védőoltások azonban több évtizedre biztonságot nyújtanak a veszélyes kór ellen. Az afrikai régió egyik legveszélyesebb betegsége a malária, amely az anopheles moszkitók csípésén keresztül terjed. A lázas rohamokat, hidegrázást okozó komoly betegség ellen ma már létezik gyógyszer, amelyből naponta kell egy-egy szemet bevenniük az Afrikába utazóknak. A malária elleni készítményt az utazás előtt egy nappal kell elkezdeni szedni, és még a hazaérkezés után egy hétig kell tartani a folyamatos kúrát.


Forrás: stop.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: liptai claudia horváth ágnes infó frei tamás bódi guszti bódi margó kovács áron

A bejegyzés trackback címe:

https://sztarokafejukreestek.blog.hu/api/trackback/id/tr37724146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása